Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een productieve en kostenefficiëntie oplossing voor de productie van sanitair warm water, maakt gebruik van duurzame, schone en gratis energie uit de omgevingslucht. En kan zo aangesloten worden op uw bestaande ventilatiesysteem. Een ideale energiebron die ook ’s nachts of bij slecht weer uw water nog opwarmt. Om uw warmtecomfort onder alle weersomstandigheden te kunnen garanderen.

Door deze warmtepompboiler kunt u een energiebesparing halen tot wel 75% en kunt u uw investering met 2 jaar terug verdienen.

Hoe werkt het?

De warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en gebruikt om het water in het reservoir op te warmen. De ventilator zuigt omgevingslucht aan. De warmte uit deze aangezogen lucht wordt afgegeven aan het koelgas. Dit gas wordt samengedrukt in de compressor waardoor het verder opwarmt en vloeibaar wordt. In de condensor, geeft deze vloeistof zijn warmte af aan het water in het reservoir. Als de vloeistof afgekoeld is, passeert deze het expansieventiel en verandert weer in gas. De elektrische steunverwarming wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen.

Atlantic Exporer

Wij leveren en installeren de warmtepompboiers onderanderen van Atlantic, dit is een zeer toonaangevend merk.

De Atlantic Exporer warmtepompboiler is voorzien van een smart module, dankzij de Smart Control-functie, past de Explorer zich helemaal aan uw levensstijl aan: geleidelijk leert hij uw gewoontes kennen en onthoudt ze ook, zodat hij al kan anticiperen op uw behoeftes en u dag na dag het gewenste comfort kan bezorgen, tezamen met een optimalisatie van uw energieverbruik.

De Explorer is compatibel met de nieuwe Cozytouchtechnologie, waarmee u uw apparaat met een smartphone of tablet op afstand kan besturen. Met de Cozytouch-technologie monitort u uw Explorer ‘in real time’ (temperatuurinstelling, elektriciteitsverbruik, enz.), zodat u uw dagelijks comfort, veiligheid en energieverbruik volledig kan afstemmen op uw standaard. Daarom heeft u met de Explorer de volledige controle over uw alledaags comfort en over uw vereisten inzake energiebesparing, zelfs als u niet thuis bent!

Als de Explorer aangesloten is op een ketelinstallatie, wordt de Smart Energy-functie geactiveerd, die op het gepaste moment de gepaste energiebron (boiler of warmtepomp) helpt kiezen, rekening houdend met de lucht- en watertemperatuur, door het energieverbruik ervan te berekenen. Daarom zorgt de Smart Energy-functie voor het hoogste rendement wanneer de Explorer aangesloten is op een ketelinstallatie.

Bekijk hier de folder van de Explorer
Meer informatie?